Tänkte bara berätta att jag haft med mig Linsotto och ett par andra av Risentas ris- och fröblandningar på min fjälltur. Och det fungerade bra!
Kokade upp (hade i en bit buljongtärning, torkade grönsaker, torkad kycklingfärs plus lite kryddor), sen låta det sjuda någon minut och in i grytmysaren tio minuter, lite drygt.
Medans jag väntar brukar jag dricka en varm fruktsoppa eller en kopp te, så känns inte tiden så lång.
Det kändes färdigt att äta efter det, särskilt Linsotton tyckte jag var god med pumpakärnor. Väldigt bekvämt att bara mäta upp en portion och lägga i påsar. Jag blandade i kycklingfärsen och annat hemtorkat precis före tillagning, utifall att det skulle ha blivit dåligt under vandringen (det hände inte). I så fall kan man ju alltid äta Linsotton som den är, tänkte jag.
Personligen tycker jag "vanlig" bulgur och dyl är lite trist, det här var mycket godare, kommer definitivt ha med på vandringar framöver.
