torkad färskost
Jag har på dessa sidor klagat min nöd i saknad efter "jameed" och ödmjukt släpat hem stora lass av vita bollar från mina mellanösternresor, men nu verkar olika sorter bli lättare att hitta även i Sverige. Man bara smular ner den i grytan eller löser upp på sidan om till en tjock "dressing". Äkta jameed skall egentligen göras på getmjölk, men vill man ha mer neutral smak, finns det många komjölksvarianter, som då snarare kallas "labneh malboudeh" (torkad labneh).
Finns alltså numera i välsorterade Mellanösternaffärer, åtminstone i Lund
Jag har på dessa sidor klagat min nöd i saknad efter "jameed" och ödmjukt släpat hem stora lass av vita bollar från mina mellanösternresor, men nu verkar olika sorter bli lättare att hitta även i Sverige. Man bara smular ner den i grytan eller löser upp på sidan om till en tjock "dressing". Äkta jameed skall egentligen göras på getmjölk, men vill man ha mer neutral smak, finns det många komjölksvarianter, som då snarare kallas "labneh malboudeh" (torkad labneh).
Finns alltså numera i välsorterade Mellanösternaffärer, åtminstone i Lund