Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Fantastiskt god rätt med pocherade ägg i tomatsås som ofta äts i mellanöstern. Rätten passar lika bra till frukost, lunch som till middag. Shakshuka betyder "att blanda ihop" och är precis den rätt man önskar sig när man är ute i naturen både i tillagningsteknik och smakupplevelse.
Typ:
Frukost, Huvudmål
Portioner/mängd:
4
Ingredienser:
1 gul lök
1 röd paprika
1 vitlök
olivolja
1 burk krossade tomater
1 tsk malen spiskummin
4 ägg
1 paket fetaost
färsk basilika eller pladpersilja
lite chiliflakes
salt och peppar
Gör så här:
Hacka lök, paprika och vitlök. Hetta upp oljan i stekpannan och fräs löken, paprikan och vitlöken tillsammans. Häll i krossade tomater och spiskummin. Låt koka upp till en tjock tomatsås. Knäck försiktigt i äggen en bit ifrån varandra och baka tills äggvitan stelnat, ca 10 min, rör inte om. Smula i fetaosten och strö över färska örter och chiliflakes. Salta och peppra efter smak.
Shakshukan avnjuts gärna tillsammans med en bit bröd.