Om att bygga tält, och diverse funderingar kring att vara en halvlat medelsvenssonfrilufsare med längtan efter friheten, lugnet och njutningen, snarare än strapatserna.

Har börjat bli vuxen och lärt mig att uppskatta naturen och dess oerhörda rikedomar mer och mer. Jobb, barn och andra intressen inkräktar dock ganska mycket på den lilla tid man har, så jag kommer inte ut så ofta som jag skulle vilja. Har blivit mycket inspirerad av "Fjäderlätt vandring" av Jörgen Johansson.
Drömmer just nu om att vandra genom Liechtenstein, i Slovenien och i Norge.
Jag har också fastnat i Gör-det-själv-träsket. Det är ju roligt både att skapa, och om detgår, spara pengar på att göra själv istället för att köpa dyra märkesprylar. Har under vintern 2007-08 lyckats sy mitt eget lilla tvåmanstält, och är mäkta stolt. Under kommande vinter kanske det blir en lättviktsryggsäck. Vi får se.

Användarnamn: Öhrnell

Intressen: Friluftsmat, Fiske, Vandring, Foto, Utförsåkning, Resor, Styrdans, släktforskning, gör-det-själv

Mer på profilsidan


Livstecken

Nu var det länge sedan man skrev något. Och det märks på aktiviteten på Utsidan att folk faktiskt är ute och gör saker istället för att hänga vid datorn, vilket ju på sätt och vis är kul, utom när man själv vill läsa något nytt.

Hur är då läget i Sundsvall? En kort sammanfattning innan jag knyter mig.

Tältet får bli vinterprojekt istället. Alla delar ligger framme och samlar damm, men jag får inte tummen ur. Så det är bara att inse att eftersom det inte blev klart innan sommaren kom, så blir det inte färdigt innan nästa säsong. Nåja, det var väl ingen katastrof.

Jag har lärt mig att även skalbaggar kan bitas, vilket jag varit helt ovetande om i 35 år. Ida räddade en 7-millimeters krabat ur plaskpoolen i söndags, och den bet henne i handen genom att borra ner käkarna och slänga med kroppen. Hon blev mest förvånad, och bar ut den igen. Tur för skalbaggen att hon bara har 50% gener från mig, för annars hade den blivit mosad där och då.

Sen har jag förundrats över vilka saker man väljer att lägga på minnet och inte. Inför varje försommar går jag och längtar efter att hägg och syrén ska slå ut, för de doftar ju så underbart. Och när den tiden på året väl kommer, så blir jag alldeles hänförd över hur gott jag tycker att rönnens blommor luktar, men det hinner jag liksom glömma bort under vinterhalvåret. Vartenda år! Varför får liljekonvaljer och syrén stanna kvar i minnesbanken, medan rönn och björk liksom tappas bort? Svara på den du, Freud!

Det är bara några hektiska veckor kvar innan sommarlovet/semestern tar sin början. Jag har på tok för stora högar liggandes på jobbet för att tycka att det är riktigt njutbart att det är så få arbetsdagar kvar, men jag hoppas att jag ska kunna komma ner i varv i år, och att jag ändå kommer mig ut på åtminstone hälften av allt skoj jag skulle vilja göra  - ensam, med barnen och med hela familjen.

Idag kom kajak med på önskelistan...

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2009-06-04 11:52   peter1969
Konstigt, kajak har hamnat på min önskelista också.....
En av nackdelarna med att läsa andras bloggar tydligen.
Här har sommaren tagit semester, bara 5 grader i morse.
Kallt, blåsigt och massor med moln.
Längtar också till semestern.
Passar på med en minisemester 11-14 juni, då blir det Mudduspremiär.
 
2009-06-04 17:54   Erik F
Det löser sig nog när du får ledigt. Ta någon dag och bara njut innan du drar igång med alla sommarprojekt.
 
2009-06-04 22:31   BrittMarie
Björk tycker jag luktar jättegott, efter ett regn, då blir det en sån kryddig doft!
 
2009-06-06 20:17   storschan
jag blev också biten av en bagge en gång, och blev mäkta förvånad, spelade ut hela registret av dramaqueen inför mamma minns jag. Tänk så ONT det gjorde!
Du har snaaart en kompis med en teol. kand i CVn.....
 

Läs mer i bloggen

Tänk att vintern var så viktig

Äntligen sportlov! Dags för årets viktigaste ledighet, med vita fjäll, vida vidder, och bilen som får stå orörd en hel vecka. Exotiskt så det förslår, och definitivt något vi behöver för att ladda batterierna. I år kändes det extra viktigt att få detta tillfälle till friluftsliv och vila, med tanke på hur sanslöst usel vintern varit. Fjällresan till nyår blev inte av på grund av snöbrist. Istället satt vi och hörde ösregnet smattra mot taket. Det blev pussel istället för skidor.  Trekaffe istället för bastu.

Men det gjorde trots allt inte så mycket. Man kunde tåla att inte få testa längdskidorna trots att man blev sporrad av de svenska damernas framgångar i Sotji. Det gick att leva med att man inte ville ge sig ut och ta en kvällspromenad i regnet och slasket.

För och nackdelar med vackert väder

Vädret i fjällen var fantastiskt under sportlovet.  Solen strålade från klarblå himmel och skidbackarna var perfekta.

Det var därför med viss vånda jag i början av mars loggade in på Facebook och såg alla vänners underbara sportlovsbilder medan jag själv var kvar i stan och jobbade. Med så härligt sportlovsväder, hur stora var då chanserna att påsken också skulle bli fin? Med tanke på min vanliga tur - närmast försumbara!

Solig påsk och mullrande sjö

Vid vissa tillfällen har man bara sanslöst tur med vädret. Som den här påsken till exempel. Efter den onaturliga värmeböljan i mars var man ju fullt inställd på att det skulle vara otänkbart att ge sig ut på isen i stugan för att pimpla. Men se det var inga problem! Hela borren gick åt, så man behövde inte alls vara skraj för att trampa igenom. Och snön var hård och lätt att gå på.


Njutvandringar att längta till

Platåberget Billingens unika natur och fina vandringsleder lockar vandringsentusiaster året om.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg