Om att bygga tält, och diverse funderingar kring att vara en halvlat medelsvenssonfrilufsare med längtan efter friheten, lugnet och njutningen, snarare än strapatserna.

Har börjat bli vuxen och lärt mig att uppskatta naturen och dess oerhörda rikedomar mer och mer. Jobb, barn och andra intressen inkräktar dock ganska mycket på den lilla tid man har, så jag kommer inte ut så ofta som jag skulle vilja. Har blivit mycket inspirerad av "Fjäderlätt vandring" av Jörgen Johansson.
Drömmer just nu om att vandra genom Liechtenstein, i Slovenien och i Norge.
Jag har också fastnat i Gör-det-själv-träsket. Det är ju roligt både att skapa, och om detgår, spara pengar på att göra själv istället för att köpa dyra märkesprylar. Har under vintern 2007-08 lyckats sy mitt eget lilla tvåmanstält, och är mäkta stolt. Under kommande vinter kanske det blir en lättviktsryggsäck. Vi får se.

Användarnamn: Öhrnell

Intressen: Friluftsmat, Fiske, Vandring, Foto, Utförsåkning, Resor, Styrdans, släktforskning, gör-det-själv

Mer på profilsidan


Äntligen utflykt!

Efter en lång, varm, seg, sol&bad-dag plockade vi upp maken på jobbet efter arbetsdagens slut, och åkte några mil norrut till Västanåfallet för att äta picknickmiddag.

Det är gott med baguette med kycklingröra och kaffe i eftermiddagsskuggan när det varit tokvarmt hela dagen.

Så fick vi ju också tillfälle att testa den nya kameran i fält. Jag kan väl inte påstå att jag är superduperimponerad över kvaliteten på bilderna, men det kanske krävs lite mer av fotografen också för att få till bra bilder. Det blev mycket snabbknäppningar och väldigt lite testande av funktioner, när vi var fyra som slogs om äran att vara kamerainnehavare.

Västanåfallet har en total fallhöjd på ca 90 meter, och vid foten av det låg ett gammalt bruk. Nu finns här bland annat servering och konferensanläggning. Gott om bord och sittplatser i direkt anslutning till vattnet. Men jag vet inte... I mina ögon är det mer en väldigt brant fors, snarare än ett vattenfall. Hur definierar man? I mina Norgebortskämda ögon är själva vattenfallet inte högre än den sträcka vattnet faller utan att stoppas upp av stenar. Här fanns det flera ställen där det gick bra att gå ut på stenarna mitt i forsen, vilket vi alla uppskattade. Till och med Ylva, som först var trött och vägrade gå med upp till fallet, erkände en stund senare att hon var jätteglad att pappa hade tvingat med henne, för "Det här var ju jättehäftigt!". Ida kände sig nog mest som en dansant vattenälva.

På sant Ronjamaner håller min pedagogiske man här på att visa Ylva att det inte ALLS går att vada över från den ena sidan till den andra. Hon var nämligen fast övertygad om det, och ville inte alls gå upp till bron för att gå över till andra sidan.

-Jag SKA över.

-Det går inte, det är för strömt och för djupt!

-Nähä!

-Joho!

Och så testade de. Fy så otäckt det var. Som tur var insåg Ylva att pappa nog hade rätt, så de vände och tog den långa, säkra vägen istället, utan att någon kände sig lurad.

Sen var vi hemma lagom till semifinalen Tyskland-Spanien. Få se vad vi hittar på idag!

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2010-07-09 16:18   Minnatur
Ungars bestämdhet är något man hade mer av... :-) Härligt att inte ge med sig alla ggr barnen inte vill...
 
Svar 2010-07-09 17:06   Öhrnell
Efter tillräckligt många aha-upplevelser kan man tycka att det borde gå in i deras skallar att om vi säger att de kommer att gilla något, så ligger det förmodligen något i det vi säger. Vi känner ju trots allt våra barn hyfsat bra. (Så idag slapp åtminstone den äldsta följa med på en guidad rundtur på Merlo slott. Hon hade kreverat!)
 
2010-07-10 17:40   mathog
Vilken trevlig utflykt :)
Efter det att jag bloggade om min familjs friluftsmiddag så hörde lokalradion av sig och ville vara med. Radio Örebro, Boulevard i P4. Tänka sig! Så på fredag ska vi ut och göra spaghetti med köttfärssås tillsammans med en radioreporter :)
 
Svar 2010-07-10 19:12   Öhrnell
Spännande! Och så praktiskt för reportern att kunna bjuda in sig själv på en god friluftsmiddag på det viset ;-)
 

Läs mer i bloggen

Tänk att vintern var så viktig

Äntligen sportlov! Dags för årets viktigaste ledighet, med vita fjäll, vida vidder, och bilen som får stå orörd en hel vecka. Exotiskt så det förslår, och definitivt något vi behöver för att ladda batterierna. I år kändes det extra viktigt att få detta tillfälle till friluftsliv och vila, med tanke på hur sanslöst usel vintern varit. Fjällresan till nyår blev inte av på grund av snöbrist. Istället satt vi och hörde ösregnet smattra mot taket. Det blev pussel istället för skidor.  Trekaffe istället för bastu.

Men det gjorde trots allt inte så mycket. Man kunde tåla att inte få testa längdskidorna trots att man blev sporrad av de svenska damernas framgångar i Sotji. Det gick att leva med att man inte ville ge sig ut och ta en kvällspromenad i regnet och slasket.

För och nackdelar med vackert väder

Vädret i fjällen var fantastiskt under sportlovet.  Solen strålade från klarblå himmel och skidbackarna var perfekta.

Det var därför med viss vånda jag i början av mars loggade in på Facebook och såg alla vänners underbara sportlovsbilder medan jag själv var kvar i stan och jobbade. Med så härligt sportlovsväder, hur stora var då chanserna att påsken också skulle bli fin? Med tanke på min vanliga tur - närmast försumbara!

Solig påsk och mullrande sjö

Vid vissa tillfällen har man bara sanslöst tur med vädret. Som den här påsken till exempel. Efter den onaturliga värmeböljan i mars var man ju fullt inställd på att det skulle vara otänkbart att ge sig ut på isen i stugan för att pimpla. Men se det var inga problem! Hela borren gick åt, så man behövde inte alls vara skraj för att trampa igenom. Och snön var hård och lätt att gå på.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg