Det är ju för att folk äter för mycket i förhållade till hur lite man rör på sig nuförtiden. Man kan garanterat gå ner på mjölkchoklad om viktninskning är det enda man är ute efter.
Jo, men jag pratar om "folkhälsan", inte endast övervikt. I folkhälsan ingår hemorojjder, övervikt, etc. Visst kan man gå ned i vikt om man intar för lite kalorier, men blir man av med alla hälsoproblem?
Vad gäller mjölk så vet väl varenda människa att både mjölk och juice ger en hel del extra energi jämfört med vatten. Jag dricker nåt enstaka glas i veckan och lider inte av det. Jag läser på lite träningssiter och har förstått att det är helrätt att anse att mjölk är djävulens påhitt.
Visst ger det extra energi, men ett problem är väl det för stora energiintaget som orsakar övervikt?
Ingen har skrivit att det är sjukt att äta ett äpple, en banan, selleri osv. Det är när det spårar ur och man bara ska till exempel dricka 2 liter fruktjuice till frukost och sen vänta till kl 13-14 innan nästa "mål".
Jag väntar så länge, därför att jag inte blir hungrig av juice och smoothie.
Hur ska du göra den dag det blir barn i bilden? Nu har du ju bara en flickvän som inte äter enligt dina ideal.
Barn är helt klart ett problem. Men jag kommer försöka ge mitt barn övervägande rå kost och endast lite husmanskost.
Vad gäller biff, bearnaise, pommes osv. så kan man omformulera till "en perfekt stekt biff med salt och peppar, klyftpotatis i ugn och hemgjord bearnaise". Då blir det raka motsatsen till vad du skrev. Glutamat undviker jag själv och artificiella saker så långt det går och jag orkar. Godis äter jag ibland även fast det är en orgie i färgämnen och tillsatser.
Men du vet väl att all stekt kött innehåller massa cancerogena ämnen på ytan? Och du vet väl att grön potatis innehåller solanin? Men det gäller all potatis. 1 mg solanin / kg kroppsvikt dödar en människa. Bearnaise kanske är bättre om den är hemgjord? Vet inte. Men ofta innehåller såsen tillsatser, E620, E621, etc är glutamat. Mao, den måltid du räknar upp, är mindre bra.
Dessutom är det tillagad mat. Angående tillagad mat:
A) All rå mat är basisk. Tillagad mat är sur. Äter du tillagad mat, så får du en sur kropp. Normalt urin pH värde är ca 6. Det kan man mäta med lackmus papper, köpes i apoteket. Men om du äter raw food, så är normal pH ca 8. Det är två steg på pH skalan, dvs 100 ggr mer basisk. Så om du äter raw food så blir din kropp 100ggr mer basisk. Detta är enkelt att kvantifiera och mäta du kan göra det själv. Prova ta din pH några dar, och ändra kost under några dar och se skillnaden.
Att kroppen blir 100ggr mer basisk måste ge någon form av effekt på hälsan? Läkare brukar säga att "reumatiker inte ska äta säd, eftersom det är syrabildande". Spannmål rent generellt är ju inte bra. Och jag misstänker att om reumatiker åt raw så skulle deras leder bli bra igen. Deras kroppar skulle bli 100ggr mer basisk.
B) Det sägs även att celler bara kan dela sig ett visst antal ggr, sen dör kroppen. En cell delar sig gång på gång, och efter... 1000(?) ggr så är det slut. Då kan den inte dela sig mera. Denna gräns gäller alla celler. Då dör kroppen. Samma sak är det med enzymer.
Kroppen kan bara tillverka ett visst antal liter enzymer under sin livstid. Sen dör kroppen. Det finns alltså nån inbyggd gräns. Enzymer är något som inte går att syntetisera, det sägs vara typ, ren "livskraft".
Om du äter tillagad mat så går det åt jättemycket enzymer och kroppen måste tillverka mycket enzymer, så "förrådet" töms snabbt. Men om du äter raw food, så behövs inte alls lika mycket enzymer, och kroppens förråd räcker längre. Detta kan man se t.ex. i saliven. Där finns ett enzym som heter Amylas som bryter ned stärkelse. Om du äter raw food så försvinner alla spår av Amylas i saliven. Men om du börjar äta tillagad mat så kommer Amylasen fram igen. Att Amylasen försvinner i saliven, betyder att kroppen slutar tömma ut Amylas i saliven, så det stannar inuti kroppen. Amylasen går inte åt lika fort, en läcka (dvs saliven) täpps till.
Kontentan är att raw food minskar enzym åtgången kraftigt, och detta är lätt att mäta och kvantifiera. Jag tror ingen riktigt vet vad A) och B) innebär för kroppen, men kontentan är att man märker enorma effekter med dietändring. Kanske har A) och B) något med saken att göra? Det sker antagligen mycket fler ändringar i kroppen än bara A) och B), men de är lätta att mäta.
Slutligen, här är en ny länk i dagens tidning om raw food:
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article7223435.ab
Hon rapporterar om EXAKT samma effekter som jag gör. Se, jag är inte ensam om dessa rapporter. Antingen är det en världsomfattande konspiration (vi har snackat ihop oss allihopa) eller så kanske det ligger något i de saker vi säger? Är jag verkligen råkorkad och svamlar om flummiga New Age fantasier? Vad krävs för att du ska tro på att det faktiskt ligger något i de sakerna alla vi rapporterar? Att alla läkare och forskare samstämmigt bekräftar detta? Skulle du tro på detta, då?
"Victoria Boutenko led av rubbad hjärtrymt och övervikt. Lika illa ställt var det med övriga familjen: Maken hade giftstruma, dottern astma och sonen diabetes.
– Min man hade vid 17 års ålder överlevt nio operationer. Han led av giftstruma och läkaren gav honom två månader att leva om han inte opererade bort sköldkörteln, säger hon.
– Själv hade jag samma sjukdom som hade dödat min far, oregelbunden hjärtrytm. Mina ben var ständigt svullna av ödem, jag vägde 127 kilo och ökade hela tiden i vikt.
Snabba resultat
Den forna ryskan grät sig igenom nätterna och försökte febrilt komma på en livsstilsförändring som skulle göra familjen frisk igen. Efter att ha ätit sig igenom många olika kostvarianter fastnade hon för vegetarisk rawfood – och resultaten lät inte vänta på sig.
– Vår hälsa förbättrades så snabbt att hela familjen kunde delta i en tio kilometer lång löptävling. Det bara drygt tre månader senare
....
– Jag kom fram till att bladgrönt var den mat som tillgodosedde flest näringsbehov, hos både oss och chimpanserna, säger hon.
Och aporna fick aldrig cancer, diabetes eller några av de välfärdssjukdomar som så många människor led av. Men det fanns ett problem.
– Gröna blad smakar helt enkelt för beskt för våra smaklökar, säger Victoria Boutenko.
En kväll kom hon på lösningen: att blanda det bittersmakande gröna med frukter till en krämig smoothie. Blandningen visade sig både drickbar och nyttig. Efter en tid med den nya dieten var hon positivt överraskad:
– Jag hade mer energi än någonsin och rynkorna i ansiktet försvann. Naglarna blev starkare, synen skarpare och jag fick komplimanger för mitt friska utseende."
Noob, jag tycker denna diet låter misstänkt likt din metod som du ska presentera för mig? Där alla som provar den får fin hud, starka tänder och naglar och toppfysik? Hon glömde dock att tillägga att hon sover mycket mindre. Är det, denna metod du tänker presentera för mig? Raw food? Eftersom då får man faktiskt de effekter du beskriver. Men, på riktigt. I verkligheten. Ja, det går att uppnå exakt de effekterna. Det är enkelt. Handlar bara om att lägga om kosten en vecka.