2017 torkade jag mat för vandring för första gången. Lärde mig då om vikten av kryddning.
2018 torkade jag mat för en 10-dagars vandring i Sarek. Allt blev bra, och lärdomen är att ha tillräckligt stora portioner.
2019: äter vegetariskt sedan i februari, och att byta torkad köttfärs mot ett torkat vegetariskt alternativ känns inte alls konstigt.
Kommer troligen att cykla till Norge (från Stockholm) i juli/augusti för att titta på en tävling. Hoppas kunna vara med där 2020 eller 2021. I samband med den lilla cykelturen kommer jag att laga till torkad mat. Blir bra test av inför fjällvandringen i september.
Mitt mål är att saker inte ska koka speciellt länge, utan att det är "avklarat" tidigare, så att man bara lägger i blöt och sedan kokar kort tid.
Jag kommer därför att prova lite olika maträtter där jag har ett fåtal ingredienser, förutom kryddor, och se hur det blir. Viktigt för mig är högt energiinnehåll i en måltid. Jag behöver ju energi, om jag ska vandra...eller för all del cykla.
Keep it simple är min regel kring torkning och mat.