Bra inlägg ang mattorken. Jag har själv upplevt att en bra och effektiv tork eliminerar behovet av många ollor. Ugn med många ollor=tar stor plats ALLTID (störande mycket när den inte används).
Det hade definitivt räckt med 5 ollor för mig och min förbrukning, men med tanke på den blygsamma prisskillnaden kände jag att det var lika bra att ta den större. Båda två är för stora för att ha framme ändå.
Storleken öppnar upp för bulktorkning. Planen är att torka upp basvaror i stora mängder, vakuumpacka i glasburkar, och komponera och packa måltider/dygnspaket eftersom.
Lök, bönor, majs, tomat, tomatpuré, potatis, paprika, köttfärs, osv.
Grönsaker och frukt har ju en i sammanhanget oändlig hållbarhet, men även köttvaror håller ju väldigt länge.
T.ex. rymmer torken 27 paprikor, eller 3 kg köttfärs, eller ca 40 tomater.
Jag slängde in ett 18-pack ägg och tre burkar majs nyss. Drygt halvfullt i torken =)
Tidigare har jag snålat på de omsorgsfullt tillverkade och vakuumpackade matpaketen i skafferiet när jag "bara" ska ut på kortare turer, men nu kommer det inte vara något problem längre.
Sa jag förresten att jag var nöjd eller =)