Intressanta grejer du torkar, skogsbaronen. Har du testat att använda nåt också? Blev det bra? Speciellt musslor låter spännande.
Linssoppan, lövbiff med sötsur sås och fiskpastan har jag tillagat tidigare av färska råvaror. Köttfärsgrytan med paprika och bönor är helt oprövad, men den kan omöjligt vara dålig.
Ingen av rätterna har jag testat att torka tidigare.
Tanken var att göra fyra testmiddagar. Fiskpastan är schemalagd imorgon, så du får hålla dig till tåls =)
Fiskpastan är för övrigt en vansinnigt god rätt, som också är snabb och enkel att göra. Förhoppningsvis blir den lika god torkad.
Här är originalreceptet.
*Fisk
(Bäst är rökt lax, men det blir även väldigt gott med 2 burkar äkta sardiner i olja. Tonfisk funkar, men är inte lika bra som lax eller sardiner)
*En burk musslor.
*Ett paket krossade tomater
*Färsk eller torkad basilika
*1 dl olivolja
*2-4 vitlöksklyftor.
*Salt
*Peppar
*Chiliflarn
*500 g pennepasta
Fritera chiliflarn och hela vitlöksklyftor i olivoljan en stund.
Sila bort vitlöken och chilin.
Låt oljan svalna och tillsätt sedan ett paket krossade tomater, samt resten av kryddorna.
Tillsätt fisken och musslorna och låt koka 10-15 minuter medans pastan kokar.
Häll över såsen i pastan och blanda väl.
Servera med litet smulad parmesan.
Nu slipper ni fundera över vad ni ska äta till middag ikväll =)