Min kniv
Jag använder helst och oftast en Morakniv av äldre modell ( spolformigt träskaft) med rätt så blött stål.
Längd på bladet 10 cm. Slidan får gärna vara min hemgjorda av läder. Fördelen med denna kniv är bladets utformning och stålets mjukhet. Bladet är perfekt för att tälja med, att "ta ur en älg," eller skära upp en skiva bröd, alltså allsidig. Att sedan stålet är enkelt att skärpa till rakbladsvass nivå är extra plus. Tar man med priset i värderingen, så finns det inget som konkurerar med denna kniv.
Jag använder helst och oftast en Morakniv av äldre modell ( spolformigt träskaft) med rätt så blött stål.
Längd på bladet 10 cm. Slidan får gärna vara min hemgjorda av läder. Fördelen med denna kniv är bladets utformning och stålets mjukhet. Bladet är perfekt för att tälja med, att "ta ur en älg," eller skära upp en skiva bröd, alltså allsidig. Att sedan stålet är enkelt att skärpa till rakbladsvass nivå är extra plus. Tar man med priset i värderingen, så finns det inget som konkurerar med denna kniv.