Hej,
Jag är en total nybörjare vad gäller svampplockning. När jag var yngre minns jag att mamma plockade mycket svamp men eftersom jag inte tyckte det var gott var jag heller inte särskilt intresserad. Tyvärr! För idag tycker jag ju att svamp är väldigt gott.
Idag var jag i alla fall ute i skogen och hittade ett hav av trattkantareller. De tog liksom aldrig slut. Jag plockade "bara" på mig ca 5 liter eftersom jag förstod att de ska rensas också.
Då kommer vi till frågan. Hur ska de rensas? Skära av foten och borsta bort "böset" förstår jag men räcker det? Behöver man skära igenom foten? Den är väl ihålig? Brukar det krypa saker där? Sånt man inte gärna vill äta.
Och om jag inte hinner rensa alla nu ikväll, vad gör jag då? Kan de vara i kylen?
Hoppas på svar
Jag är en total nybörjare vad gäller svampplockning. När jag var yngre minns jag att mamma plockade mycket svamp men eftersom jag inte tyckte det var gott var jag heller inte särskilt intresserad. Tyvärr! För idag tycker jag ju att svamp är väldigt gott.
Idag var jag i alla fall ute i skogen och hittade ett hav av trattkantareller. De tog liksom aldrig slut. Jag plockade "bara" på mig ca 5 liter eftersom jag förstod att de ska rensas också.
Då kommer vi till frågan. Hur ska de rensas? Skära av foten och borsta bort "böset" förstår jag men räcker det? Behöver man skära igenom foten? Den är väl ihålig? Brukar det krypa saker där? Sånt man inte gärna vill äta.
Och om jag inte hinner rensa alla nu ikväll, vad gör jag då? Kan de vara i kylen?
Hoppas på svar