• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Prylgalningar!

prylar

Malindo:

Men det är ändå min gamla slitna Norröna-anojakke som jag trivs bäst i! Bar överkropp är också helt OK när omständigheterna tillåter!!! Men visst har du rätt - OVERKILL härskar till sambons stora förtret.
 
LOWE: Vánta du till du gifter dig pà riktigt! Dessa oförstàende och rent av sura blickar som ditt entusiastiska prylsnack och dito inköp märkligt nog framkallar, har en i längden ganska bromsande effekt pà alltfór uppenbara overkill ("men du har ju redan en jacka!" etc).

Som du ser har jag nu gàtt in fór en annan taktik: stödköp även till mitt hjártas kára... har faktiskt blivit en mindre succé, om án dyrköpt!

Mvh / Mats
 
thomasj; sa:
Var å tittade på svenska leverantörens sida med Bestard kängor.

Men hittade inga priser...Är det bara jag som inte kollade tillräckligt eller?

Någon här som vet något om detta?

Skulle tro att den slutgiltiga prissáttningen till syvendes och sist görs av varje enskild âterförsáljare/affär. Om du vill ha cirka-priser för Sverige kan du kontakta den svenske importören av Bestard. De är snálla och trevliga, och kan sákert ocksà tipsa om nármaste àterförsäljare!

Mvh / Mats
 
Raskesven; sa:
Explorer FG, "gjord för skandinaviska förhållanden" enligt Addnature (som också påstår att de är vindtäta:) ). Månne ditt skötebarn Malindo?

Mvh Raskesven

Om ni ser att ett kángor är vindtäta, sà kan ni ger er sjutton pà att de är mina skötebarn!

Snygg kánga förresten, Raskesven! Andra bullar án de disko-boots som Gurre Tiger brukar komma slápandes med.

Mvh / Mats
 
malindo; sa:
Som du ser har jag nu gàtt in fór en annan taktik: stödköp även till mitt hjártas kára... har faktiskt blivit en mindre succé, om án dyrköpt!
Hehehe... fler än jag som upptäckt den strategin ;-)

Men samtidigt kan jag hålla med ursprungsinlägget litegrann. Man kan ju vända på retoriken: hur många idkar friluftsliv primärt för att få köpa prylarna? Inte jag iallafall.

mvh Staffan
 
prylar

Malindo:

Jo du, den strategin fungerar utmärkt även hemma hos oss(dessutom är vi "gifta" med barn å så); hon är mycket sportig och friluftsintresserad (märkeskunnig och noggrann med kvalitet etc.), men det verkar som om hon klarar sig längre på sina "noggranna" val... Har inte riktigt förstått mig på det där, väljer hon bättre än mig?

En sak är säker, det är jag som står för kringutrustningen, dvs. prylarna, och hon tycker att det mesta är praktiskt och bra ("vad bra att du köpte det där Janne!")- livets lott kanske?
 
Re: prylar

lowe; sa:
Raske/Basutrustning:

En gång i tiden betraktade jag en (1) jacka som basutrustning. Idag har jag ett tiotal ytterplagg för överkroppen, att använda vid olika aktiviteter och väderlekar. Jag misstänker att de därmed har blivit...eh, prylar.:)

Bara ett tiotal? Jag närmar mig nog tjugo stycken... ;)
I.o.f.s. är många av dem rätt "specialiserade", men ändå...
 
prylar

Haskell:

Malindo och jag diskuterar kvinnornas del av utrustningsfrågan: Är det månne så att du lever ensam eller har du en ENORMT förstående partner?

(grabbar, nu börjar det lukta kill-klubb...)
 
malindo; sa:
Snygg kánga förresten, Raskesven! Andra bullar án de disko-boots som Gurre Tiger brukar komma slápandes med.

Mvh / Mats

Huff, jag instämmer helt. De där bastard-kängorna, ser goa ut för skandinaviska villkor, men sömmarna på skaftet Malindo och Rasken, sömmarna!

Kan du skicka ett par såna till mig Malindo så ska jag prova dem under hiskeliga förhållanden och återkomma med en extremt noggrann rapport! Först ska jag hälla ljummet vatten i dem...

;)

/ G
 
Kul att mitt inlägg intresserar så många. Självklart är man tvungen att viss utrustning. Det som jag reagerar på är när någon skrev att man inte kan använda TNF-jackor längre, för att det finns så många som har sådana, och att det då skulle vara töntigt. Jag som trodde att det viktiga var funktionen.
 
Re: prylar

lowe; sa:
En sak är säker, det är jag som står för kringutrustningen, dvs. prylarna, och hon tycker att det mesta är praktiskt och bra ("vad bra att du köpte det där Janne!")- livets lott kanske?


Min fru är annorlunda: varje gâng jag tar pà mig min super-praktiska pannlampa (fór att gà upp pà vinden, t.ex) frâgar hon sarkastiskt om jag skà till gruvan och jobba... Suck.

Gurre Gurka: Vilka sömmar? Förresten har jag hört rykten om special-pris för Utsidans medlemmar: hâll till godo med det! I princip gratis!

Haskell: Vid ett eller annat tillfálle har jag varit pà gàng att skriva det, men nu kom tillfállet man ej fàr missa: "Haskell, du är ju helt gal, karl"

María72: Det där med TNF jackorna var nog nâgon som ville fà lite debatt som skrev, och svar pà tal fick han ju sàklart. Att vara lite prylgalen ár inte att förväxla med att vara "mode-slav" eller liknande psyko-socialt problem, där ens urval sker strikt efter kriteriet: "Vad ska de andra tycka?"

nä för sjutton gubbar, ska man jobba lite, eller?