Dagens aktivitet?

Skeppsvik

Just hemkommen efter en härlig cykeltur(drygt 82km) till vägs ände i Skeppsvik, denna pärla ute vid kusten norr om Umeå. Det är där Sävarån har sitt utlopp i havet. Fantastiskt fint vårväder hela dagen!
 
Åtta km riktigt lugn jogging. Stumma vader men härligt ändå i försommarvädret. Nästa vecka blir det mer ordentlig löpning.
 
I går kväll, sol och vindstilla, slog abstinensen till igen... kom på att jag ju faktiskt inte behöver sitta inne bara för attjag är skadad :) ...så jag och Malin åkte till Lida. Malin kom direkt från Runners Store med ett par nya löpskor, de gamla hade verkligen gjort sitt.

Malin tog premiärturen i de nya skorna runt 7,6:an på 49 minuter, tiden var väl sådär i hennes tycke, men hon var mycket nöjd med skorna... men allra mest för att hon sprungit om en kille!

För mig så fick det bli en promenad i skogen. Valde mtb 4,7:an och tog med mig kameran. Tänkte att jag skulle försöka fota lite djur, man blir ju smått inspirerad av alla som lägger ut en massa fina bilder här på utsidan.
Men det gick inte så bra... hörde en himla massa fåglar men såg inga, jo... någon på avstånd som en liten prick :-/... förhoppningarna styrdes om till att kanske få se en älg åtminstone, det brukar man se vid Lida. Nädå ingen älg heller... men Malin fick minsann se en! Det är väl så, har man ingen kamera med sig så vimlar det av djur, och vice versa.

Nåja... mycket skön kvällspromenad i skogen, fotade mitt favoritspår lite istället, man ser det ur en annan vinkel när man går det med kamera i handen... annars så flyger man ju bara förbi. Det verkade ha varit en hel del mtb cyklister i den senaste tiden, det kan man förstå. Det skall bli mycket trevligt att få cykla eller springa där, inom kort! I wish....

Thomas
 
Just hemkommen efter en härlig cykeltur(drygt 82km) till vägs ände i Skeppsvik, denna pärla ute vid kusten norr om Umeå. Det är där Sävarån har sitt utlopp i havet. Fantastiskt fint vårväder hela dagen!
Kul att du söker dig dit, mycket vackert område. Det borde bara vara ett par veckor kvar till gäddleken, eller? Och sen föreslår jag att du ställer cykeln till förmån för haspelspöt...

Efter fiaskot i förrgår (jobbfrustration och helmaxat osugen på löpning drog jag ut, och fick vända efter tio minuter...) så skärpte jag mig igår och drog säsongens första backpass. 6x60m stigning, mest snabbgång uppför och något slags löpning nedför. Metallicas "S:t Anger" i lurarna, det givna sällskapet vid backträning. Utsikten från Frösöbergets fot högst upp i backen är ändå flera pinnhål över den jag hade från "svingen" i Umeå, där jag förut backtränade: En mångfald färgrika hus och tak speglade i Storsjön, istället för Öst på stans grå kåkar och det-där-jättehålet-som-ska-bli-botniabanans-resecentrum-om-hundra-år (formerly known as Prince).

Senare samma kväll ett lugnare pass med Ulrika, sprang lite stig. Skönt om de ville börja torka upp!


Dagens aktivitet var Lundhags rea-dag i Järpen. Helvete. Fem min efter öppningsdags fick jag parkera på gräsmattan pga alla bilar, och i den rätt rymliga butiken var det hett och svett. Lite märklig logistik, t ex var det bra med personal i butiken (kanon om man ska köpa skor, men mindre viktigt när man förser sig ur ett mycket begränsat urval rea-kläder) men bara två kassor öppna, varav den ena la av i ett. Köerna växte.

Utbudet var också sådär, vad som tycktes mest eftertraktat var Tensons diversekläder. Kanske berodde detta på att Lundhadssortimentet dels var rätt skralt (typ en provkollektion på 20-30 underställströjor i två färger, alla i stl L!) och dels för att det var rätt dyrt. Prisreduktioner på 50% på uddavaror och provkollektioner när det gäller nåt så överprissatt som friluftskläder? Inte precis som i USA där förra årets kollektion, eller nån felfärg (grisrosa Precipjackor...) krängs ut för en hundring stycket. Och varför envisas de hurtiga friluftsföräldrarna att dra med sina (små) barn (och barnvagnar) in i butiken? Är de inte rädda att ungarna ska få obotlig ADHD? Jag hade föredragit ett bollhav, där jag kunde satt Nilak bland de andra gaphalsarna (ni vet, friluftsbarnen som heter "Vilda", "Ronja" och "Tindra" (i skolan får hon öknamnet Trinda på högstadiet, och sen är det bara Cipramiltåget som gäller)). Ja, stackars ungar tycker jag, och stackars personal. Hoppas föräldrarna hade en bra dag bland Tensonjackorna.

Avslutade denna utflykt med att besöka en skumpig avverkningsväg någonstans i trakterna av Mattmar. Nilak behövde rastas (han som inte hade fått rusa runt i butiken!) och min själ behövde lite svalka. Denna fann jag i en gallringshuggen skogsbacke, med utsikt över Årefjällen och en massa skog. Klädd som en äkta stadsbo (upprullade ljusa chinos och mockaskor...) vadade jag runt i riset, med hunden ivrigt sökande efter all älgspillning som tinat fram. Vinden friskade i. Hunden fick chorizo-slamsor i skuggan av bilens förardörr, och jag plockade tussilago. Sen rullade vi hemåt, med Thåströms Skebo i högtalarna. Det var vi som var The Haters för en dag...
 
Kompost och cykel

Kärrade ur det sista ur komposten, eller snarare rauthaugen som det heter i Jamtland, på trädgårdslandet vände det med grep. Därefter 5 mil på cykel. I morron blir det till Enköping på cykel.
 
en liten cykeltur på valborg.

19 kilometer till god mat, förträffligt vin och fantastiskt sällskap.
och 19 kilometer hem.
skönt!
 
6x60m stigning

Senare samma kväll ett lugnare pass med Ulrika, sprang lite stig. Skönt om de ville börja torka upp!

...och så avslutades dagen med ett pass styrketräning. Lite seg, men skönt ändå!
6*60 höjdmeter... Det är mycket! Tre pass om dagen, och så går jag runt och tycker att jag tränar rätt hårt... :)

Vi har förresten eldningsförbud pga att det är så torrt i markerna.

19 kilometer till god mat, förträffligt vin och fantastiskt sällskap.
och 19 kilometer hem.
skönt!
Cykla på fyllan är fina grejer, haha.

Själv har jag ägnat dagen åt några timmars trädgårdsarbete och sen en cykeltur på ett par mil. Fantastiskt vilket väder vi har. Det är sommartemperatur och allt har slagit ut. Grönt och grant är det hos oss i Skåne :)
 
Cykelservice och cykeltur

Efter hundramilaservice på en av mina trampcyklar så blev det tur till Enköping, 66 km, i Enköping blev det lek med barnbarn och middag. Biltransport åter Vassunda.

Jag kan varmt rekomendera leken "Vem ser längst", jag förlorade hela tiden då man inte fick ha glasögonen på. För att inte tala om "Vem kan vibrera sig fram över altantrallen snabbast". Humleskådning är också trevligt. Nu avnjuter jag en välhumlad IPA från Jamtlandsbryggerier.

662 km så här långt i år, imorgon skall jag vårrusta kajaken och sedan tror jag det blir backträning till fots med stavar. Och långärmet ty armarna är rödanlupna.
 
Wannabe fågelfotograf... med mera.

Fast dessförinnan så blev det en tur till IKEA för att inhandla rullgardin, som inte fanns... iaf inte till vårt sovrumsfönster som är alldeles för brett, 220cm närmare bestämt. 200cm tycks vara standardmått för det längsta fönstret.

Hittade dock två fina mattor att ha i sovrummet, gröna.

Åkte till MIO på vår rullgardinsjakt, fanns inget där heller, Men däremot så fann vi ett köksbord med tillhörande stolar som vi BÅDA gillade... inte helt lätt när man lever med en bestämd konstfacksperfektionist ;-) ... men nu stämde det iaf!

Nåja... det mest anmärkningsvärda var väl egentligen inte att vi hade samma smak... det var namnet... Sarek. Hm... passar oss bra.

Fågelfotningen då? Gick väl inte sådär jättebra ... men jag såg en hel del fåglar, fotade mycket också... men resultatet blev inget jag tänker lägga ut på utsidan direkt. All cred till duktiga naturfotografer... det är svårt!

Mycket skönt att komma ut i skogen och spana lite... en skön fika i solen blev det också.
 
Längesen jag skrev nåt nu men jag är aktiv! :) Har hållit mig till löprundor 15-20 km på sistone med tanke på Göteborgsvarvet om två veckor. Köpte nya skor i torsdags också :)

Brände nacken i skärgården igår, otroligt härligt! De solvarma klipporna och rosévinet. Styrsö styr.
 

Liknande trådar


Njutvandringar att längta till

Platåberget Billingens unika natur och fina vandringsleder lockar vandringsentusiaster året om.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg