Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Smarriga plättar som lätt kan stekas både på murrika över öppen eld eller i spritkökets stekpanna. Vill man så går det att preppa ganska mycket hemma och ta med färdigrivna grönsaker. De går att variera mycket genom att byta ut grönsakerna mot andra grönsaker, så som morötter, potatis, palsternacka m.m. Solroskärnorna ger lite extra crunch och kan bytas ut mot ex cachewnötter eller hasselnötter.
Typ:
Huvudmål, Mellanmål, Matlagning
Portioner/mängd:
2
Ingredienser:
1 liten zuccini
2 rödbetor
1 dl vetemjöl
2 ägg
ca 2 dl mjölk
1 dl solroskärnor
salt och peppar
smör (eller olja) att steka i
Tillbehör:
fetaost
mynta
Gör så här:
Riv zuccini och rödbetor grovt. Blanda vetemjöl, ägg, salt och peppar. (Detta kan göras i förväg om man vill. Det är alltid bra att låta blandingen vila lite innan man börjar steka. Då blir smeten tjockare och håller ihop bättre under stekningen)
Häll i zuccini, rödbetor och solroskärnor i smeten.
Stek plättarna på ganska svag värme. Klicka ut ca 1 dl smet per plätt och platta till.
Serveras toppade med smulad fetaost och mynta. Testa också harsyra i stället för myntan.