Torka mat till sommarens turer!
Om du vill torka egen mat till sommarens turer kan det vara bra att börja fundera och planera nu. Här får du lite tips för att komma igång.
Av: ulindh
Om du vill torka egen mat till sommarens turer kan det vara bra att börja fundera och planera nu. Här får du lite tips för att komma igång.
Har du inte torkat mat tidigare kan det vara bra att börja med några grönsaker eller rotfrukter. Prova med en mindre mängd först och se hur det blir, när det torkat kan du blötlägga för att själv få en uppfattning om hur lång tid det tar. Gör ett test med både kallt och varmt vatten. Vänta 30 minuter innan du känner av konsistensen.
Morötter och vitkål är enkla att börja med. Använd dem till sallad, soppa och som förstärkning i grytor när de torkat.
Purjolök är också väldigt lätt att torka och en riktig smakhöjare till många rätter.
Läs mer här.
Torka kikärtor och bönor
Bönor och kikärtor är användbara till mycket, de ger bra mättnadskänsla och är rika på protein. Gör så här när du ska torka dem.
Tips:
När du torkar större mängder mät då upp hur mycket det väger före torkning så blir det lättare när du ska blanda ingredienserna till maträtter. Skriv på förpackningen vad det vägde före och efter torkning.
Här är en bra forumtråd om att Torka mat.
Fler tips kommer inom kort.
Recept och artiklar
Läs mer
Forumdiskussioner
- Friluftsmat Var kan jag få tag på torrmjölk?
- Friluftsmat Mjölkpulver
- Friluftsmat Torka mat i Airfryer.
- Friluftsmat Torrmjölk
- Friluftsmat Kaffehjälpmedel/tekniker utomhus
- Friluftsmat Näring i vildmarksmat?
- Friluftsmat Vandrarnas crossover cuisine - gott & praktiskt från hela världen (fyll gärna på!)
- Friluftsmat Tips på god varm energidryck - pulver