Scones

Ett bröd att ha till frukost, lunch eller som efterrätt med något sött på.

Typ:

Frukost, Mellanmål

Portioner/mängd:

2

Ingredienser:

1,5 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
+ 1 dl vatten
+ 0,25 dl olja

Gör så här:

Förbered:

Blanda alla torra ingredienser i en påse som du tillsätter vatten och olja i, du kan även blanda degen hemma till dagstur.

Tillaga:

- Stek i stekpanna på låg effekt ca fem minuter på varje sida, lägg på ett lock! - Alternativt baka i gryta enligt den här principen

Tips!

Det finns även färdig scones-mix att köpa, den innehåller mer fett och är mer lik riktiga scones.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg