Stekpannebröd

Ett bröd som tillagas tunt i stekpannan eller på stekhäll/muurikka. Variera gärna med olika mjölsorter, exempelvis graham-, vete-, råg- eller dinkelmjöl. Variera även genom att tillsätta andra kryddor som chili, ingefära eller örtkryddor.

Typ:

Frukost, Mellanmål

Portioner/mängd:

3 st

Ingredienser:

3 dl rågsikt
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
+ 2 dl vatten eller mjölk
(+ 2 msk mörk sirap)

Gör så här:

Förbered:

Blanda alla torra ingredienser i en påse som du tillsätter vatten i, du kan även blanda degen hemma till dagstur.

Tillaga:

- Gör tunna bröd, gärna flera mindre istället för ett par stora. - Stek i stekpanna på låg effekt ca fem minuter på varje sida - Ät varma med smör på...

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg