Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Stekpannebröd
Ett bröd som tillagas tunt i stekpannan eller på stekhäll/muurikka. Variera gärna med olika mjölsorter, exempelvis graham-, vete-, råg- eller dinkelmjöl. Variera även genom att tillsätta andra kryddor som chili, ingefära eller örtkryddor.
Typ:
Frukost, Mellanmål
Portioner/mängd:
3 st
Ingredienser:
3 dl rågsikt
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
+ 2 dl vatten eller mjölk
(+ 2 msk mörk sirap)
Gör så här:
Förbered:
Blanda alla torra ingredienser i en påse som du tillsätter vatten i, du kan även blanda degen hemma till dagstur.
Tillaga:
- Gör tunna bröd, gärna flera mindre istället för ett par stora.
- Stek i stekpanna på låg effekt ca fem minuter på varje sida
- Ät varma med smör på...