Torkat äpple

Av: amandaolsson

Torkade äppelskivor, perfekt som mellanmål, topping på muslin/gröten, förrätt, efterrätt, motivationshöjare, tidsfördriv...

Typ:

Frukost, Förrätt, Mellanmål

Portioner/mängd:

1-4

Ingredienser:

Äpplen
Citronsaft

Gör så här:

Skär äpplen i tunna skivor, trä upp på grillspett i trä, spreja med citronsaft och lägg ovh lägg spetten över kanterna på en ugnsform så skivorna hänger fritt. Torka på låg värme tills skivorna känns torra och lite halvsaga. Packa i en zip-påse och ha den lättillgänglig under vandringen.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg