Svampbröd

Av: Am15

Små bröd som smakar gott som dem är eller till maten. Man kan variera smaken genom att använda olika svamp.

Typ:

Frukost, Mellanmål

Portioner/mängd:

4

Ingredienser:

1 dl grahamsmjöl
3 dl fullkornsvetemjöl
3 tsk bakpulver
½-1 tsk salt
1 dl svamppulver, valfri smak
3 msk rapsolja
2,5 dl mjölk eller vatten
0,5 msk torkad mixad persilja
2 msk honung
75-100 g smör till stekning

Gör så här:

Blanda torra ingredienser i en påse. Tillsätt resten av ingredienser snabbt ihop strax innan du börjar steka.
Forma små platta bröd och stek i smör i Muurikka under lock. Servera direkt.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg