Spiskakor

Av: FruNalleman

Goda bröd som steks i torr panna, och ätes ljumna med tex smör.

Typ:

Frukost, Mellanmål

Portioner/mängd:

16 st bröd

Ingredienser:

75 g smör
11 dl vetemjöl eller lantbrödsmjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
5 dl filmjölk

Ev kryddor som tex kummin eller örter.

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna.
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt filmjölken och smöret.
Arbeta snabbt ihop en slät deg.

Dela degen i 16 bitar. Kavla ut varje degbit till en rund kaka med hjälp av ex.vis din vattenfalska eller en kavel. Nagga kakan med en gaffel eller en pinne.

Stek bröden i en torr och het stekpanna eller Murikka tills de fått fin färg, ca 2 minuter på varje sida. Lägg spisbröden på hög under en tygbit att svalna något. Serveras lite ljumna med eller utan pålägg som smör/mjukost/mesost.
Njut!

Tips: Blanda de torra ingredienserna i en påse och ta med så underlättar det momenten.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg