Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Kyckling är en bra källa till magert protein och osötat jordnötssmör innehåller mängder med nyttigt enkelomättat fett.
Typ:
Förrätt, Huvudmål, Mellanmål, Övrigt
Portioner/mängd:
2
Ingredienser:
2 benfria kycklingbröst à 115g utan skinn, skurna i 2cm stora tärningar.
2 msk sojasås.
½ msk majsmjöl.
1 vitlöksklyfta, finhackad.
1 ¼ cm färsk ingefära, skalad och finhackad.
½ gurka, tärnad, till servering.
JORDNÖTSSÅS
1 msk jordnöts- eller matolja.
¼ gul lök, finhackad.
½ vitlöksklyfta, finhackad.
2 msk osötat grovkornigt jordnötssmör.
2-3 msk vatten.
¼ tsk chilipulver.
Gör så här:
1: Lägg kycklingtärningarna i en grund form.
Blanda ihop sojasås, majsmjöl, vitlök och ingefära i en liten skål, häll sedan marinaden över kycklingen.
Täck över och låt kycklingen marinera i 2 timmar.
2: Blötlägg under tiden 6 träspett i kallt vatten i minst 30 minuter.
Sätt igång murrikkan och trä upp kycklingbitarna på spetten.
Lägg spetten i murrikkan, grilla dom i 3-4 minuter.
Vänd på spetten och grilla i ytterligare 3-4 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
Kycklingen är klar när köttsafterna som rinner ut när du skurit ett snitt in till mitten är genomskinliga, utan minsta antydan till rosa.
3: Gör såsen under tiden.
Hetta upp oljan i en kastrull (sprit kök), tillsätt lök och vitlök och stek på medelhög värme under ständig omrörning i 3-4 minuter, tills löken har mjuknat.
Tillsätt jordnötssmör, vatten och chilipulver och sjud i 2-3 minuter tills såsen är ganska tunn.
Servera spetten genast med varm sås och gurka.
Näringsvärde per portion:
327 kcal
16,8g fett / 2,9g mättat fett
12,6g kolhydrat / 3,7g sockerarter
2,4g salt / 2,2g fiber / 32,4g protein