Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Rätten är mycket enkel att förbereda och ha med på fjällvandringen. Det är en billig och matig måltid som kan varieras efter tycke och smak med andra ingredienser och kryddningar. Måltiden går dessutom snabbt att tillaga och är därför gassnål.
Typ:
Huvudmål, Lunch, Matlagning, Recept
Portioner/mängd:
2
Ingredienser:
2 laxblock eller 300 gram lax.
ca 2dl couscous.
1 påse ostsås (halvfabrikat).
Salt/peppar.
En nypa Citronmeliss och Gräslök.
Fetaost.
Gör så här:
Blötlägg den torkade laxen i god tid innan måltid, ca 4h.
Koka upp couscousen och ställ vid sidan om för att svälla. Koka laxen under någon minut och tillsätt sedan en påse ostsås med lite salt och peppar. Addera torkad citronmeliss och gräslök, smaka av och koka maten till önskad konsistens.
Smula torkad fetaost över maten när den är klar och avnjut måltiden som nu är krämigt ostig och frisk av citron- och lökarom som passar så bra med laxen! :)
Till efterrätt passar det bra med en kopp kaffe tillsammans med en fruktkompott av torkade frukter från trädgården eller hallonkräm bestående av torkade hallon, socker och potatismjöl. Detta kan blandas på plats och kokas upp med vatten efter tycke och smak.
Jag brukar koka hel laxblock i ca 5min. Därefter jobbar jag med kniv och gaffel, och försöker skiva köttet "lagren för lager". Vet inte om det egentligen har någon större betydelse för slutprodukten hur köttet delas, kanske blir det lättare att packa samt får en bättre absorptionsförmåga av att mosas/finfördelas?