Krossgröt blötlagd

Riktigt mättande. De klippta kornen blötläggs för att kunna kokas dagen därpå. Gott med honung och nötter till!

Typ:

Frukost

Portioner/mängd:

2 portioner

Ingredienser:

2 dl kross (vete-, råg-, korn-, havre- eller fyrkornskross)
6 dl vatten
Lite salt.

Gör så här:

- Blötlägg allt över natten.
- Koka i några minuter morgonen därpå.
- Låt stå och värm på igen.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg