Pålägg av jord- eller hasselnötter

Otroligt energirikt och underbart gott att ha på hårt eller mjukt bröd. Nötpastan håller ett par dagar i rumstemperatur, men förvaras den bara lite svalare så håller den i mer än en vecka (i kylskåp håller den veckovis).

Typ:

Frukost, Övrigt

Portioner/mängd:

ca 3 dl

Ingredienser:

3 dl jornötter/hasselnötter
0,25 dl matolja (utan stark smak)
Salt efter smak (jornötter som är salta behöver inte mer salt)

Gör så här:

Mixa nötter i en matberedare ca 30 sekunder, tillsätt sedan oljan och mixa ca 3 minuter. Ju längre du mixar desto lenare blir nötpastan.


Tips!
Grovhacka nötter tillsätt dem i den mixade nötpastan för mer crunch.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg