Friterat bröd

Friterat bröd går fort att göra, är gott och dessutom energirikt!

Typ:

Frukost, Mellanmål

Portioner/mängd:

ca 6 bröd

Ingredienser:

2,5 dl vetemjöl
1 krm salt
+ 1 dl vatten
+ 0,5 dl olja

Gör så här:

Förbered: Lägg alla torra ingredienser i en påse. Oljan har du i en plastflaska, t ex en lite PET-flaska. Ute på tur: Tillsätt vatten i påsen och knåda en stund. Skär av ett hörn på påsen. Tryck ut en bit deg i en varm panna med olja, platta till. Fritera ca en minut på varje sida. Ät som de är, med mjukost eller doppa dem i kanel.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg