Karamelläpplen på pinne

Av: sonkie

En vidareutveckling av klassikern grillade äpplen som både stora och små kan njuta av.

Typ:

Frukost, Mellanmål

Portioner/mängd:

4

Ingredienser:

4 äpplen
4 pinnar som du hittar i skogen
3 dl socker
1 dl vatten
röd karamellfärg
Kanelstång
eventuellt kokos eller hackade nötter

Gör så här:

Koka upp vatten, socker och kanelstång.
Sätt i pinnarna i äpplena.
När "smeten" ser glasklar ut rör i karamellfärg.

Doppa äpplena och låt svalna lite innan de avnjutes.
Äpplena kan även doppas i kokos och nötter efter sockret.

Bilden är på äpplen som jag doppat i kokos på senaste pick-nicken i skogen.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg