Fiber- & chokladbars (bakad)

Fiberrika och goda energikakor.

Typ:

Mellanmål

Portioner/mängd:

Cirka 16 bitar

Ingredienser:

1,5 dl torkade katrinplommon
3 dl vatten
-
2 små mosade bananer
-
2 dl riven kokos
-
3,5 dl havregryn
1 dl puffat ris
2 dl mandelmjöl
1 dl torkade tranbär
1 dl pumpafrön
1 dl hackad mörk choklad
0,5 dl ljus sirap

Gör så här:

- Sätt ugnen på 175 grader

- Koka upp katrinplommon med vatten, blanda ner bananerna och mixa slätt med mixerstav

- Rosta kokosen i en panna

- Blanda alla ingredienserna

- Forma en kaka på en plåt, kakan blir ca 10x30 cm och två centimeter tjock. Pressa kakan med en slev/botten på en burk så att den blir kompakt

- Baka i 20 minuter och skär i bitar när den svalnat

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg