Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Dessa kaffebars är hur goda som helst, både som efterrätt och som extra energi när du är på väg. Du gör dem snabbt och du behöver inte många ingredienser eller mycket utrustning.
INGREDIENSER – ca 10 bitar 2 dl grovhackade hasselnötter 4 dl havregryn 1 tsk vaniljpulver En nypa salt * 2 msk frystorkat kaffe (pulverkaffe) 1 dl vatten 1 dl mörk sirap 1 dl socker (gärna råsocker)
Grovhacka nötter
Blanda havregryn, vaniljpulver och en nypa salt i en skål.
Koka upp sirap, socker, vatten och kaffepulver - låt koka på medelvärme i tio minuter.
Ta klick av smeten och lägg i ett glas med kallt vatten – om det stelnar är såsen färdig.
Blanda smeten med de torra ingredienserna.
Bred ut på plåt med bakplåtspapper i en”limpa”.
Låt svalna och skär i bitar (ställ i kylen om du vill att det ska gå fortare).