Energikaka pecan (bakad)

Matig energikkaka som inte är jättesöt. Du kan pensla på smält choklad om du tycker att den blir för torr.

Typ:

Mellanmål

Portioner/mängd:

Cirka 8 bitar

Ingredienser:

3,5 dl havregryn
3 dl allbran-flingor
0,5 dl aprikoser
1 dl pekannötter
1 dl linfrökross
1 dl ljus sirap
0,5 dl mandelsmör (an du göra själv genom att mixa mandel slätt)
0,5 tsk vaniljextrakt
2 krm salt
0,5 dl vatten

Gör så här:

- Sätt ugnen på 175 grader

- Blanda allt i matberedare och pulsera till det blir en jämn men inte helt slät deg (ca 30 sek).

- Lägg blandningen på plåt eller i panna (ca 20x30 cm). Kakan bör bli ca två centimeter tjock.

- Pressa kakan så att den blir kompakt, tex med botten av en burk

- Baka i 175 grader/ 15 min

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg