Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Energikaka pecan (bakad)
Matig energikkaka som inte är jättesöt. Du kan pensla på smält choklad om du tycker att den blir för torr.
Typ:
Mellanmål
Portioner/mängd:
Cirka 8 bitar
Ingredienser:
3,5 dl havregryn
3 dl allbran-flingor
0,5 dl aprikoser
1 dl pekannötter
1 dl linfrökross
1 dl ljus sirap
0,5 dl mandelsmör (an du göra själv genom att mixa mandel slätt)
0,5 tsk vaniljextrakt
2 krm salt
0,5 dl vatten
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda allt i matberedare och pulsera till det blir en jämn men inte helt slät deg (ca 30 sek).
- Lägg blandningen på plåt eller i panna (ca 20x30 cm). Kakan bör bli ca två centimeter tjock.
- Pressa kakan så att den blir kompakt, tex med botten av en burk