Energikaka kokos (bakad)

Om du gillar kokos kommer du att älska dessa! De vill helst förvaras i kyl eller frys och trivs inte så bra varma dagar. En varm dag kan du däremot ta med dig frysta kakor som får tina i packningen.

Typ:

Mellanmål

Portioner/mängd:

Cirka 12 bitar

Ingredienser:

0,75 dl kokosolja
1 ägg
0,5 dl ljus sirap
-
2 dl kokosflarn
6 fikon, grovhackade
1 dl solrosfrön
3 dl havregryn

Gör så här:

- Sätt ugnen på 175 grader

- Blanda sirap, ägg och kokosolja, rör sedan ner resten av ingredienserna

- Låt svälla i tio minuter och blanda runt igen

- Lägg i form, pressa med något platt

- Baka i 25 minuter och pressa igen

- Låt svalna och skär bitar

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg