Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Vi testade följande grötblandnigar under förra sommarens fjällvandring, helt suveräna.
Basen var vanliga gröt varianter, mannagryn, havregryn, råg etc. Det som gjorde dem otroligt lyckade var att blanda i torkade frukter, papaya, ananas, äpple osv. som gick med i kokningen också. Men bäst var mannagrynsgröten med nyplockade färska blåbär rårörda med socker. Smaskens!
Hej! Tänkte bara höra hur du gjorde med mannagrynsgröten eftersom den ska blandas med mjölk. Använde du dig av mjölkpulver? Mina kids älskar mannagrynsgröten men vi har aldrig testat att göra den i skogen :) tacksam för svar.
Hej Malin. Oj det var länge sedan. Kommer inte ens ihåg att vi har haft mannagryn men jag har ju skrivit det och vi har normalt alltid med mjölkpulver för vi vill gärna ha mjölk till all gröt vi gör så det måste varit så vi gjort den. Enda nackdelen jag kan tänka mig med managrynsgröten är att den måste koka lite längre än havregrynsgröt. Vi har även testat göra gröt på vanliga musliblandning och det funkar bra det med. Så testa på, kan ju testa hemma först så man vet att det blir gröt av det :)