Standard första kvällen på höstturen är renfile med murkelsås och potatisgratäng. Andra rätter som passerar revy är souvasskav med lite fräst svamp, lök och en smula parmesan i potmoset. Tjälknöl på älg med cous-cous, färsk lammkorv, carbonara på kallrökt fläsk från jämtland. Pesto och fårost, pasta, hemtorkad köttfärs och sås på olivolja, torkad tomat och kryddor.
Likaså pasta med (mycket) riven torkad karljohan som kokas ihop med grädde och en liten smula vitlök och svartpeppar. Svampen grejar vi själva, grädden får någon arlabonde leverera, älgen knallar ibland förbi framför jägarens bössa (dessutom rätt vecka på året!) och renköttet skaffar vi alltid på Thorneus, blir rätt mycket billigare så.
Vin till maten är en självklarhet under höstveckan liksom en liten irish coffee när tälten har satts upp. Liksom en lämplig liten sängfösare, Ardbeg brukar vara populär.
Ja, vi knallar en del också, mellan måltiderna. Och en och annan harr har vi väl också lånat genom åren.
//J