NUI; sa:Det jag inte gjort är att ha gått med mat för 2-3 veckor i min nylonpåse. 12 dagars mat är max. Men att gå med 2-3 veckors mat behöver man ju bara om man ser det som ett självändamål att vara ute så länge utan att proviantera. Vilket vissa gör, det är inget fel med det. Då går man kanske in och lägger sig vid ett basläger i något avlägset område. Ganska ovanligt är det nog i vilket fall.
Tre veckors mat är för min del ca 21 kilo. Så då skulle jag hamna på 28-29 kg i startvikt. I det läget skulle jag nog välja en lätt säck med ram. Någon av de stadigare från GoLite eller en ULA-2.
Jörgen
Jag har själv aldrig gått med mer än 11 dagsransoner
mat, och mer får jag inte plats med i min säck,
om inte packandet ska vara ett intellektuellt äventyr.
Att gå längre utan proviantering är knappast
något självändamål om nu turen kräver det; jag skulle
t ex tro att det är omöjligt
att proviantera på Nordlandsruta från Narvikfjellene
och ned till Börgefjell.
Depåer? Tore Abrahamsson genmförde på 50-talet
en fem veckor lång vandring med deras
hjälp och det är sannolikt
lättare i svenska fjällen där de flesta stugor har vakter - i nordnorge
är alla föreningensstugor låsta - eller i extrem ödemark (läste om en svensk som använt depåer
i Anvahr).
kanske jag förundraas över att du äter så mycket.
Jag har ju en bestämd känsla, speciellt i fjällen,
att de sista hektona går åt till att bära de sista
hektona - det brukar hävdas så av en del UL-profeter.
Det kan väl vara individuellt - jag är inte precis
storvuxen och brukar väga 70 kg i början av sommaren.
Jag hade c:a 7 hg per dag i Norge
senast och jag gick upp i vikt. Där kan ätandet
på hemresan ha hjälpt till, men jag gissar
att jag stannade på plus mins noll under
själva vandringen.
Annorlunda
i Pyreneerna, där jag gick ned minst fem kilo
och åt betydligt mer (12 nätter i stugor, hotell
eller på camping, i övrigt bortåt nio hekto
om dan; om jag inte varit magsjuk hade jag nog
gått ned lite mindre).