Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt. Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Vad är det i en gryta. Potatis, morötter, lök, purjolök, kött fisk etc
Torka potatisen för sig
Torka morötterna för sig
Torka löken för sig
Torka köttet, fisken etc för sig
Lägg allt i en påse som du tar med dig och sedan tillsätter du vatten och tillagar det. Varför skall man blanda ihop det innan man torkar. Finns liksom ingen som helst anledning till det.
Men makaroner är ju ihåliga och tar jättemycket plats? Spagetti är klart utrymmessnålare. Om man vill kan man bryta spaggettin i småbitar, så blir den kompaktare
Och så recensionen! Det smakade bra!! Pastan blev inte mos och smaken fanns kvar. Lät det först ligga lite i blöt och koka sen upp allt i ca. 5-10min men att koka pastan för sig i fjällen har nog ingen större betydelse förutom kanske att det tar lite mindre plats och lättare tillagning (Vi skall köra med ett litet triangia med enbart en kastrull).
Man behöver inte koka pastan i fjället. Man kokar upp vattnet och sen tar man av kastrullen och låter det stå och svälla. Fungerar hur bra som helst. Enklast såklart med snabbmakaroner men jag har gjort så även med vanliga makaroner.
Vad är det i en gryta. Potatis, morötter, lök, purjolök, kött fisk etc
Torka potatisen för sig
Torka morötterna för sig
Torka löken för sig
Torka köttet, fisken etc för sig
Lägg allt i en påse som du tar med dig och sedan tillsätter du vatten och tillagar det. Varför skall man blanda ihop det innan man torkar. Finns liksom ingen som helst anledning till det.
Håller helt med dig!
Fördelen med att torka olika ingredienser separat är att man då kan komponera/variera ett enda grundrecept hur mycket som helst! Snabbt, gott och enkelt ska det vara!
En fördel ytterligare är att det är näst intill idiotsäkert, går inte att misslyckas!
Vad är det i en gryta. Potatis, morötter, lök, purjolök, kött fisk etc
Torka potatisen för sig
Torka morötterna för sig
Torka löken för sig
Torka köttet, fisken etc för sig
Lägg allt i en påse som du tar med dig och sedan tillsätter du vatten och tillagar det. Varför skall man blanda ihop det innan man torkar. Finns liksom ingen som helst anledning till det.
Läst tråden och blivit sugen och ska testa och göra eget torrfoder..
Men en fråga, kanske en dum sådan , men går det att torka i gasugn också? Har en gasugn med gradering 1-8, men ingen aning om vad det betyder i temperatur. Ingen manual heller för den.
Läst tråden och blivit sugen och ska testa och göra eget torrfoder..
Men en fråga, kanske en dum sådan , men går det att torka i gasugn också? Har en gasugn med gradering 1-8, men ingen aning om vad det betyder i temperatur. Ingen manual heller för den.
Humm... Gas är ju känt för att vara dåligt för att torka saker med och baka bröd i gasugn blir väl rätt tråkigt. Det är värt ett försök, men lägg inte in det stora lasset första gången.
Den innehåller dock inte bara torkning utan en massa andra konserveringsmetoder.
Torka i gasugn fungerar nog inte helt bra eftersom när gasen brinner blir avgaserna koldioxid och vattenånga. Vattenångan vill man inte ritkigt ha med när man torkar.
Men ugn i sig är normalt svår att få tillräckligt sval, många livsmedel förstörs av temperaturer över 60 grader. Vettiga torktemperaturer är oftast mellan 35 och 50 grader.