avslutad210712
Gäst
testade att torka lite lövbiff i ugnen i natt, och funkade bra. precis testad att göra iordning lite pemmikan som står i kylen och stelnar, se sen hur de blev
min nästa fråga är ju dock om hur man räknar mängd med torkat kött.
Normalt sett räknar man ju typ 100-125g kött per portion, men 100 gram torkat kött blir ju typ 25gram och hur lite som helst.. men det mättar väl fortfarande lika mycket gissar jag, även om det ser ut att vara väldigt liten mängd? (och det är väl det som är lite av grejen också -utöver hållbarheten- gissar jag, att man minskar volymen och vikten kraftigt, så man slipper släpa på så mycket)
och om det är något man blötlägger innan man äter det (om man typ torkar köttfärs och så) så sväller det igen eller?
Jag gör så här:
Räknar med 150 gram "protein" (dvs kött, fisk eller fågel) per omgång mat.
Köper sedan 3000 g "protein" av ett visst slag.
Tillreder det.
Torkar det.
Väger den torkade mängden "protein" och delar sedan den vikten med 20 och vips vet jag hur mycket varje portion skall väga och portionerar sedan ut det i påsar.