Och antioxidanter finns då inte i "vanlig och varierad mat"?
T.ex. nypon innehåller många gånger mer C än citrusfrukter. Men, kanske viktigast, "vanlig och varierad mat" innehåller inte längre det vi behöver och det är det länge sen det gjorde. Jordarna är utarmade (t.ex. jod är i princip helt borta). Djuren är industiuppfödda (D-vitamin 0 i vanligt griskött medan ryggfläsket hos en utegris innehåller mer D än makrill), grönsakerna är ofta hårt drivna i näringssubstrat som inte är en komplet näring o.s.v.
Men jag är också skeptisk till tillskott, även om jag tar en del. Men av orsaken att det är svårt, för att inte säga omölligt att veta om man får till rätt balans och man kan eventuellt skada istället för att bota.
T.ex. nypon innehåller många gånger mer C än citrusfrukter. Men, kanske viktigast, "vanlig och varierad mat" innehåller inte längre det vi behöver och det är det länge sen det gjorde. Jordarna är utarmade (t.ex. jod är i princip helt borta). Djuren är industiuppfödda (D-vitamin 0 i vanligt griskött medan ryggfläsket hos en utegris innehåller mer D än makrill), grönsakerna är ofta hårt drivna i näringssubstrat som inte är en komplet näring o.s.v.
Men jag är också skeptisk till tillskott, även om jag tar en del. Men av orsaken att det är svårt, för att inte säga omölligt att veta om man får till rätt balans och man kan eventuellt skada istället för att bota.