Fler "kokfria" tips
Jag har just botaniserat i en affär med asiatisk mat och hittat ätfärdiga fisksnacks (hållbara i rumstemperatur) , som består av 80% torkat fiskkött.Fettfattiga, så inte extremt energieffektiva i förhållande till vikten (325 kcal/100 g), men innehåller 30% fiskprotein. Har "lagat" en provportion genom att röra ihop en krämig sås på kallt vatten med bl a kokosmjölkpulver, citrongräspulver och finstrimlade soltorkade tomater som tillbehör. Blev riktigt gott med mycket fisksmak. Strimlorna vinner faktiskt på att blötas upp i såsen en stund, de är fullt ätliga men lite sega att tugga på direkt ur påsen.
Detta är alltså inte samma sak som den knastriga torkade småfisk jag tipsat om innan, som inte passar lika bra i en hel "maträtt".
Jag använde "fisken" i naturell version, men det finns mer kryddade; såg "barbecue" och "spicy" i affären.
Spana efter "Taro fish snack" i ert närmsta Asien-livs
Jag har just botaniserat i en affär med asiatisk mat och hittat ätfärdiga fisksnacks (hållbara i rumstemperatur) , som består av 80% torkat fiskkött.Fettfattiga, så inte extremt energieffektiva i förhållande till vikten (325 kcal/100 g), men innehåller 30% fiskprotein. Har "lagat" en provportion genom att röra ihop en krämig sås på kallt vatten med bl a kokosmjölkpulver, citrongräspulver och finstrimlade soltorkade tomater som tillbehör. Blev riktigt gott med mycket fisksmak. Strimlorna vinner faktiskt på att blötas upp i såsen en stund, de är fullt ätliga men lite sega att tugga på direkt ur påsen.
Detta är alltså inte samma sak som den knastriga torkade småfisk jag tipsat om innan, som inte passar lika bra i en hel "maträtt".
Jag använde "fisken" i naturell version, men det finns mer kryddade; såg "barbecue" och "spicy" i affären.
Spana efter "Taro fish snack" i ert närmsta Asien-livs