Konvex slipfas är en bra allround dito. Avsevärt bättre än skålslipad. Jag är lite splittrad inför avgörandet vilken slipfas jag gillar bäst mellan konvex och full flat. Båda två har ju sina för- och nackdelar. Helt klart är den flata lättare att lägga ned i riktigt snäva vinklar i samband med t ex täljning.
Den konvexa är däremot starkare förutsatt att bladtjockleken och bredden är den samma. Den klyver bättre och saker och ting tenderar inte fastna på bladet pga vattnets ytspänning. T ex gurka, tomat osv. Av denna anledning är därför väldigt många moderna köksknivar aningen konvexa.
~Paul~
Den konvexa är däremot starkare förutsatt att bladtjockleken och bredden är den samma. Den klyver bättre och saker och ting tenderar inte fastna på bladet pga vattnets ytspänning. T ex gurka, tomat osv. Av denna anledning är därför väldigt många moderna köksknivar aningen konvexa.
~Paul~