Känner till historien bakom denna modell . Funkar garanterat fint i köket trots ricasson. Snygg uppimpning! Dock är du säkert försiktig med att inte få rost på bladet, dvs ideliga torkningar.Fin lyster i träet!
Kan det vara Rosewood?
Här är en annan utomhuskniv som ibland tjänstgör i köket.
En Northwoods Boundary waters i 52100 och Cocobolo.
Även den moddad med en ändbutt i Sambar horn och en lägre profil på ovansidan av spetsen.
Ändbutten i mässing och den höga profilen gjorde kniven otymplig.
Modifieringen löste frågan och nu känns den fin att arbeta med.
Eggen har fått bli convex.
Boundary Waters bladen kom från ett restparti från Marbles.
Det var Mike Stewart som designade modellen men den gjordes inte i någon större upplaga.
Dave Shirley på Northwoods köpte bladen och gjorde en del knivar.
Resterande blad dök upp som Bark River Customs efter Dave Shirleys bortgång.
Mikael
Greppet på Holmbergkniven är mycket riktigt i jakaranda.
~Paul~