Alltså S-makern funkar på alla knivar och alla vinklar om man har tid och lust med lite matematik . Det går nämligen att elevera basplattan på diverse material och på det viset erhålla mindre vinklar. Om man t ex placerar basplattan på själva locket (med 30 graders inställning) till S-makern så hamnar man på ca 15-16 grader i stället för de vanliga 30/40.Funderar på att köpa en sharpmaker. Fungerar den till de flesta sorters köksknivar oavsett stål och eggvinkel? Vi har en brokig samling i köket med Sabatier, Victorinox, Global, gamla Eskilstuna, Anders Petter, någon japanare som jag glömt namnet på, osv med allt från ganska mjuka stål till ett par knivar i VG10.
Vilka extrastavar bör man köpa till om man primärt är ute efter bra bruksskärpa och troligen kommer ägna mer tid åt att renovera upp förslöade och slitna knivar än att jaga den där riktiga superskärpan?
Var hittar man bäst pris?
Tar tacksam emot tips från er som har erfarenhet av denna produkt
Fredrik
De stavar som följer med räcker till 99% av alla arbetsuppgifter. Det är den där sista skärpan som man kanske måste jaga på annat sätt, t ex med diverse pastor och striglar.
Tyvärr kan jag inte säga var man kan få det bästa priset eftersom denna uppgift ändras kontinuerligt. Den som var billigast förra veckan kommer kanske inte bland de tio bästa den här veckan. Du får helt enkelt söka själv och jämföra.
~Paul~