1. Den aktuella modellen saknar borste.1. Saknar du borste på den?
2. Har själv aldrig behövt det, borstar hemma i köket med separat borste om det behövs.
3. Har själv inte varit ute en dag i svampskogen. Sjukt mycket annat nu. Inte ens köpt en kniv på 2 månader (exkl mattkniv och brytbladare från Hultafors, som behövts för aktiviteterna som hållit mig borta från friluftslivet).
4. Vad gör du med blodriskor helst?
2. Samma här. I skogen så grovrensar jag bara och försöker placera svampen så avskilt från varandra som möjligt.
3. Jaså. Vad hindrar dig exakt?
4. Blodriska är en lurig svamp. Den är faktiskt allra godas när den torrostas utan något fett som helst. Därefter så saltar man och pepprar mycket försiktigt (den har redan en pepprig smak). Svampen skall ha tydliga mörka fläckar efter avslutad tillagning. På det här viset så smakar den förvillande likt en fin köttbit!
Resten av svampen som jag fått i år har jag torkat, fryst, lagt in, samt gjort mjöl på. Det har blivit 2 kg mjöl. Borde räcka livet ut med tanke på doseringen. En tesked räcker till ca 1½ l svampsås. Det har i år varit rätt mycket röd tegelsopp också. Den är fin inlagd, liksom stensopp i mindre storlekar.
Blodriska är de grönskimrande svamparna i förgrunden på bild 3 och 4. På bild 2 kan man se två av dem underifrån. De har orangea lameller och en ihålig fot. De blöder orange saft.
~Paul~
Bilagor
-
Svampplockning med Dan runt Prästtjärn.jpg88.6 KB · Visningar: 592
-
Svampplockning med Dan runt Prästtjärn, 2.jpg76.9 KB · Visningar: 575
-
Svampplockning med Dan runt Prästtjärn, 3.jpg72.9 KB · Visningar: 589
-
Svampplockning med Dan runt Prästtjärn, 4.jpg60.7 KB · Visningar: 594
-
Min signatur.jpg1.4 KB · Visningar: 584