Visst är torsken jättefin. Det betyder dock inte att du inte kan prova något nytt?
Gör så här:
- Filéa gäddan enligt videons instruktioner
- Avlägsna skinnet
- Låt för säkerhets skull gäddköttet dra i filmjölk i 1 dygn
- Skölj och torka det sedan med hushållspapper
- Salta och peppra runt om
- Doppa köttet i vetemjöl, därefter i lättvispad, iskall äggvita och därefter stoppar du köttet i en tättslutande påse med skorpmjöl i. Skaka försiktigt så att köttet blir täckt
- Ta ut bitarna och stoppa dem i kylen i en timme
- Hetta upp neutral olja i en stekpanna eller stekgryta (ej olivolja!). Värmen skall vara god men inte tokhög
- Oljan bör täcka köttbitarna till halva deras höjd
- Stek tills den första sidan får gyllene färg
- Vänd och stek den andra sidan på samma sätt. Vänd bara en gång!
Servera med smörslungad kokt dillpotatis och citronklyftor tillsammans med den tidigare omskrivna remouladsåsen. Som tillbehör är det gott med en grönsallat och en enkel vinägrett.
En iskall öl är självklar som dryckackompanjemang.
~Paul~