Visst är torsken jättefin. Det betyder dock inte att du inte kan prova något nytt?
Gör så här:
Servera med smörslungad kokt dillpotatis och citronklyftor tillsammans med den tidigare omskrivna remouladsåsen. Som tillbehör är det gott med en grönsallat och en enkel vinägrett.
- Filéa gäddan enligt videons instruktioner
- Avlägsna skinnet
- Låt för säkerhets skull gäddköttet dra i filmjölk i 1 dygn
- Skölj och torka det sedan med hushållspapper
- Salta och peppra runt om
- Doppa köttet i vetemjöl, därefter i lättvispad, iskall äggvita och därefter stoppar du köttet i en tättslutande påse med skorpmjöl i. Skaka försiktigt så att köttet blir täckt
- Ta ut bitarna och stoppa dem i kylen i en timme
- Hetta upp neutral olja i en stekpanna eller stekgryta (ej olivolja!). Värmen skall vara god men inte tokhög
- Oljan bör täcka köttbitarna till halva deras höjd
- Stek tills den första sidan får gyllene färg
- Vänd och stek den andra sidan på samma sätt. Vänd bara en gång!
En iskall öl är självklar som dryckackompanjemang.
~Paul~
Låter gott. Filmjölken, vad gör den egentligen?