Till och med det vanliga D2 är extremt jobbigt att slipa. Bob Doziers D2 är det stål som anses ha det absolut största motståndet mot abrasiv nötning. Snacka om värmebehandling.
CPM D2 torde därmed vara ännu ett strå jobbigare. Detta stål måste vara bland de mest optimala i samband med mindre knivar och jaktknivar/fiskeknivar. Tack vare CPM-processen bör det ha en avsevärt bättre rosttröghet än vanligt D2.
Jag kommer att lägga på en vinkel på ca 30-40 grader (sammanlagt) på min Queen Country Cousin Sodbuster. Mindre vinklar än så klarar inte det här stålet tyvärr. Som bekant så är kornstorleken avsevärd.
Jag kommer att avlägga en kort recension efter en första inkörningsperiod.
~Paul~
Japp D2 ska ju vara hårt men CPM måste vara snäppet värre he he. Men ändå jag tror att CPM stålen är ganska finkornigt ändå. Men det måste ju gå att normalisera även D2 stålen tycker jag. Fn jag kommer inte ihåg var jag läste det men det var nån Amerikan som fick en jävulsk skärpa i vanligt D2. Ser fram imåt en recention av kniven.
Ja dom säger ju att Cpm stålen ska vara mer rosttröga. Än andra.
Seved