Intressant kniv. Har dock tre förbehåll.HRC75, det är hårt!
Imponerande att det ens är möjligt.
Apropå kockknivar...
Vad tycker du om "kockkniven" för utebruk som jag tidigare har postat ett inlägg om:
MSR Alpine Kitchen knife
http://www.cascadedesigns.com/msr/cookware/cookware-accessories/alpine-kitchen-knife/product
/Lux
1. Greppet ser inte direkt bekvämt ut med sin tunna profil.
2. Det finns inget utrymme för fingrar under greppet. Detta är något som krävs om man kör på "rocking push cut". En variant hade kunnat vara att öka vinkeln mellan greppet och bladet några grader, på samma sätt som EKA har gjort med sin modell "Camp":
3. Stålet är okänt. Har inte lyckats hitta någon som helst annan info, annat än att det rör sig om rostfritt stål.
Slutligen. EKA Camp är fortfarande min favorit-köks-fällkniv . Mycket tack vare utmärkt ergonomi, ett tunt blad och Kataba-slipning (variant).
~Paul~