De flesta knivar man köper är tillverkade för att tillfredsställa den breda massan. Av denna anledning har så gott som alla dessa knivar en alltför tvär eggvinkel och för mycket massa bakom densamma. Precis som du skriver är därför adekvata kunskaper i slipning/bryning av yttersta vikt.
~Paul~
Ja, det kan inte nog betonas!
Olika användare har olika behov och tillverkarna kan omöjligt tillfredsställa alla önskemål i en produktionsmodell.
Här tycker jag att det är bättre med en tvär eggvinkel, som användarna slipar till efter eget kynne och behov.
Mina eggar blir sällan som fabrikseggen, men inte heller så tunna som en del vill ha det.
Jag gör en kompromiss, som inte är bäst i någon disciplin, men samtidigt är förlåtande för de misstag jag gör.
Just nu jobbar jag vidare med min Fällkniven GP.
Jag blir mer och mer glad över denna fina fällkniv.
En medlem på BF tipsade om att GP faktiskt går att öppna med en hand.
Man trycker med tummen på bladryggen, där rundningen är och då öppnar sig bladet.
Jag är inte mkt för enhandsöppning, men i fallet med GP måste jag erkänna att jag gillar den möjligheten.
Det beror på att jag ofta har ena handen upptagen, när jag behöver kapa något.
Att slippa lägga ifrån sig arbets stycket är många gånger en klar fördel.
Mikael