Sotiga kastruller

10 %

I begynnelsen, då inte tenol ens var påtänkt, rekommenderades max 10 % vatten för att minska sotet. Den blandning vi själva använde var 7 delar T-röd, 2 delar metanol och 1 del vatten. Den blandningen borde vara något magrare än att bara blanda ut med 10 % vatten eftersom metanol har kortare kolkedja.

Jag vet inte inte hur stor skillnad i nyttoeffekt det blir att späda med vatten. Teoretiskt är det ju lätt att uppskatta hur mycket energi vattnet stjäl, men det är krångligare att översätta den till förlorade sekunder.

/Tommy
 

Liknande trådar


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg