Per-Arne! Visst kan kokkaffe vara gott och visst är det en känsla när man kokar kaffe i den gamla svarta pannan. Men att bryggkaffe är blaskigt kan du väl inte mena!? Då har du nog bara smakat kaffe bryggt på gammalt kaffe i en dålig bryggare, eller tycker du espresso också är blaskigt bryggkaffe? =) Ett riktigt gott kaffe på en färskmald böna blir fylligare, mer koffeinrikt och starkare än kokkaffe och med mindre garvsyror. Liksom jag tycker det kan vara en speciell känsla med att koka sitt kaffe ute, så tycker jag det ibland kan vara en känsla i att äta och dricka gott ute, kanske inte när man fjällvandrar, men kanske under en fiskehelg vid en norrländsk älv eller sjö. Att tillaga en vällagad "kulinarisk" måltid ute och dricka en kall starköl eller ett glas vin till kan vara oerhört tillfredsställande och vad passar då inte bättre som avslutning på måltiden än en god kopp starkt bryggt kaffe gärna gjort på egenmalda mörkrostade kaffebönor..
Men så finns det ju tydligen vissa som dricker det ljumma vattnet som benämns "te".. =)
/David
Men så finns det ju tydligen vissa som dricker det ljumma vattnet som benämns "te".. =)
/David