Jag kompromissar redan. Jag dricker mjölk (av bekvämlighet för att slippa krångla så mycket som veganer tvingas att göra) och jag äter fisk jag själv fångat. Om jag levde så att jag kunde ha egna djur eller om jag kunde hitta en jaktform som kändes mer sportslig kunde jag tänka mig att äta lite kött, kanske några gånger per år. Anledningarna att inte äta kött är så många att det vore bättre att vända på frågan; Varför ska man äta kött? Aspekterna är både personliga hälsosynpunkter, allmänna miljöperspektiv, personliga miljöperspektiv, världsomspännande rättvise- och fördelningsfrågor samt moraliska synpunkter på djurhållning. Kort sagt: Om nu en hög köttkonsumtion i den rika världen innebär en massa allvarliga hälsorisker, innebär att världssvälten upprätthålls, miljön skövlas , intaget av ackumulerande miljögifter blir högt, övervikt, en massa lidande för djuren, etc, etc står på minussidan... Vad står då på plussidan? Gamla vanor och att man tycker det är gott med kött?
För min del ett ganska enkelt val.