Låter gott! Här får jag nöja mig med ängssyra. Det är enkelt att hitta mycket och hacka ner i en sallad. En kompis som tog om av salladen jag bjöd på råkade titta lite närmare och utbrast: "Har du ogräs i salladen?". Då hade han redan ätit en stor portion. I salladen fanns inte bara syra utan också björklöv och maskrosblad. Mina lettiska elever blir lyriska när de pratar om "mormors soppa" som tydligen också görs på ängssyra.
Ni som långvandrar, brukar ni räkna med att hitta växter att fylla ut portionerna när ni planerar maten eller är det att räkna som en bonus? Ute på öarna har jag ganska bra koll på vad som växer och de flesta bryr sig inte så jag kan nog räkna med att skörda strandkål, fetbladsväxter, nässla eller skogs- eller gräslök och få ihop en måltid eller två. På så sätt kan jag minimera packningen. Men det är förstås en chansning och jag förbrukar inte lika mycket energi som en som vandrar hela dagen.